PROŠNJA IN VABILO K SODELOVANJU | Društvo ljubiteljev in vzrediteljev kraških ovčarjev Slovenije

PROŠNJA IN VABILO K SODELOVANJU

Če lahko kdo pomaga in sodeluje….dobrodošli!

PROŠNJA IN VABILO K SODELOVANJU

Pozdravljeni!

Sem študentka univerzitetnega programa Zootehnike na Biotehniški fakulteti in pripravljam diplomsko delo na temo Ocenjevanje osebnosti psov pasme kraški ovčar. Na vas se obračam, ker bi v okviru raziskave želela kar se da uspešno sodelovati s skrbniki in njihovimi psi, ter z vašo pomočjo priti do uporabnih in verodostojnih zaključkov.

Poznavanje osebnosti različnih pasem je pomembno področje, ki se v zadnjih letih hitro razvija. Omogoča nam lažje razumevanje psa, njegovih dejanj in reakcij. S tem lahko preprečimo marsikateri problem, vzpostavimo boljše sobivanje s psom, uspešnejše šolanje in dobro pasjo socializacijo.

Te tematike sem se lotila, ker je v Sloveniji na področju osebnosti psov še zelo malo raziskanega. Poleg tega je kraški ovčar edina slovenska avtohtona pasma psov, zato se mi zdi pravilno, da je pasma preučena v Sloveniji. Test, ki ga bom uporabila, je v svetu pogosto uporabljen in splošno priznan, pri nas pa se bo izvedel prvič. Poskus sva v celoti zastavili z Uršo Blenkuš, ki bo meritve vzporedno opravila na psih pasme tibetanski terier. Celotna raziskava bo potekala pod mentorstvom doc. dr. Manje Zupan.

Osebnost bi ocenjevala na podlagi testa, ki ga je zasnoval Kenth Svartberg, doktor etologije na stockholmski univerzi. Test poteka na prostem in je sestavljen iz desetih delov, to so naprimer različni načini igre, lovljenja in odziva na nenadne dražljaje. Pri poskusu psi niso izpostavljeni nobeni nalogi, ki bi kakorkoli negativno vplivala nanje. Vse naloge opravljata vodnik in pes skupaj.

Na podlagi odzivov psov bomo ugotovili skupne značilnosti vseh predstavnikov pasme vključenih v raziskavo. Zaradi akademske narave raziskave moram imeti kar se da reprezentativen vzorec, kar pomeni, da moram analizirati čim večje število psov. V raziskavo bi vključila pse starejše od 1 leta.

Vljudno vas vabim k sodelovanju pri raziskavi, da skupaj naredimo korak naprej in še bolje preučimo naše kosmatince. Če morda poznate koga, ki bi želel sodelovati v raziskavi, vas lepo prosim, da mu sporočilo posredujete. Vabljeni ste prav vsi, ki ste pripravljeni pomagati in prispevati k akademskemu razvoju na področju etologije psov v Sloveniji. Test se bo izvajal po vnaprej dogovorjenih terminih v mesecu novembru 2017 na lokaciji Oddelka za zootehniko Biotehniške fakultete na Rodici pri Domžalah.

Vse, ki lahko pomagate pri raziskavi, vljudno naprošam, da pustite kontaktne podatke na povezavi.

Za vse informacije sem vam z veseljem na voljo na elektronskem naslovu: lina.recer@gmail.com ali na telefonski številki gsm: 031 478 304.

Hvala za sodelovanje in podporo!

Lep pozdrav,
Lina Recer
študentka Zootehnike
Biotehniška fakulteta
Univerza v Ljubljani

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScdfxRwzEngJE5KXu5aRtbx_5plWmLbd3CmUXVVvLCbh6Vs9w/viewform?c=0&w=1

 

 

Oddaj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

ab adblock adblock for all browsers free download adblock for chrome browser adblock for firefox and chrome adblock for mac adblock free download adblock g adblock google adblock google chrome adblock google chrome download
essay writing essay writing pay for essay pay for essay write my essay cheap custom essay writing cheap custom essay writing services best custom writing custom writing my order custom writing service custom paper writing custom writing help custom writing australia custom essay writing service best custom essay writing service best custom paper writing service cheap custom writing custom academic writing custom essay paper writing custom essay writing help custom essay writing online essay writer essay writer australia online essay writer aussie essay writer essay writer online essay writer service english essay writer essay re writer instant essay writer college essay writer academic essay writer writer essay custom essay writer professional essay writer