OBVESTILO DRŽAVNE VZREJNE KOMISIJE ZA KRAŠKE OVČARJE POD OKRILJEM KZS

Spoštovani lastnik / lastnica plemenjaka / plemenke !

 

Državna vzrejna komisija za kraške ovčarje je na svojem delnem zboru sodnikov za kraške ovčarje dne 23. marca 2015 spremenila vzrejni pravilnik za kraške ovčarje, katerega je potrdil, dne 18. junija 2016, tudi UO KZS. Od takrat dalje veljajo nova vzrejna določila.

V 13. členu pravilnika smo zapisali, da je veljavnost vzrejnega dovoljenja dve leti – tako je bilo zapisano že v starem pravilniku. Ker ste s svojim samcem / samico opravili vzrejni pregled v letih 2012 – 2015, vas moramo opozoriti, da mu / ji je le-to poteklo.

V kolikor želite s svojim plemenjakom ali plemenko vzrejati tudi v prihodnem obdobju, vas moramo opozoriti, da morate njegovo / njeno vzrejno dovoljenje podaljšati. Na spletni strani KZS bomo po jesenskem vzrejnem pregledu objavili seznam vseh plemenjakov in plemenk, ki imajo veljavno vzrejno dovoljenje.

V kolikor želite biti objavljeni v tem seznamu, vas naprošamo, da nam pošljete vzrejno dovoljenje v podaljšanje.

Če pa ne nameravate več vzrejati, pa vas naprošamo, če lahko svojo odločitev pošljete na naš naslov oz. jo sporočite v elektronski obliki.

V upanju, da boste ostali na aktivni listi plemenjakov / plemenk vas naprošamo, da vzrejno dovoljenje – vzrejno knjižico ter fotokopijo članske izkaznice z znamkico za leto 2016, pošljete do 19. septembra 2016 z navadno pošto na naslov predsednice Državne vzrejne komisije:

ga.Branka Kranjc Sluga, Vršnik 17, 2201 Zg.Kungota.

Najkasneje deset dni po vzrejnem pregledu, vam bomo podaljšano vzrejno dovoljenje s povratnico vrnili na vaš naslov in  objavili vašo plemenko / vašega plemenjaka na spletnih straneh KZS. Cena podaljšanja je za člane KZS 20,40€, za nečlane pa 40,80€.

V kolikor imate kakršnokoli vprašanje, vas lepo prosimo, da nam ga pošljete na elektronski naslov komisije: dvkko.si@gmail.com ali pa nas pokličete v večernih urah na mobitel štev.: 031/ 332 007 ( Branka Sluga ).

Lep kinološki pozdrav

 

Člani DVK KO

 

Zapoge, 07.09.2016

Oddaj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>