O društvu

O društvu

Društvo ljubiteljev in vzrediteljev kraških ovčarjev Slovenije –  DLVKOS je bilo ustanovljeno 14.septembra 1991. Včlanjeni smo tudi v Kinološko zvezo Slovenije.  Društvo je nastalo je s trdim delom ljubiteljev kraškega ovčarja, ki svoj prosti čas in znanje usmerjajo v promocijo in razvoj naše edine avtohtone pasme doma in v tujini. Ker Slovenci, sploh pa tujci, te pasme ne poznajo dobro, jo z našo dejavnostjo poskušamo čimbolj približati ljudem.

Pasmo kraševec predstavljamo javnosti s pomočjo domačih strani in publikacij društva (letno izdajamo revijo Kraševec, brošure za nove lastnike, vzreditelje). Prav tako društvo skrbi za vzrejo in  razvoj pasme. Tako skrbimo za informacijski sistem za kraške ovčarje DLVKOS , organiziramo vzrejne preglede in strokovna izobraževanja za vzreditelje, strokovno pa sodelujemo tudi z Biotehniško fakulteto in Veterinarsko fakulteto v Ljubljani kot tudi z državo (strokovne osnove za ponovno uvedbo kraševca v funkcijo pastirskega psa). Trenutno je usoda kraševca v rokah posameznih entuziastov, ki se združujemo v DLVKOS. Društvo ima tudi status društva v javnem interesu.

 Društvo šteje okoli 190 rednih članov (dodatno pa še okoli 60 -80 novih članov na leto), ker pa je naše delo odvisno predvsem od prostovoljnega dela in članarim, vabimo lastnike kraševcev in ljubitelje te pasme, da se nam pridružijo – tudi če samo kot podporniki. Kako se nam pridružite ali nam drugače pomagate  ? Lahko se:

– VČLANITE

Preprosto nakažite letno članarino 21 EUR na naš transakcijski račun (glej spodaj). Statut društva je objavljen spodaj. Nato vam bomo domov poslali prijavnico in  člansko izkaznico (glej levo) in nalepko za tekoče leto.

– NAM NAKAŽETE DONACIJO:  Lahko nam pošljete tudi donacijo (nakažite na spodnji transkacijski račun  v sklic pa napišite donacija)

– OD DOHODNINE NAMENITE ZA DLVKOS 0,5 % saj ima naše društvo zaradi posebnega pomena,  status društva  v javnem interesu: na seznamu društev, ki jim lahko nakažete del dohodnine, ki bi šel sicer v državni proračun,  preprosto poiščite naše društvo v iskalniku objavljenem na strani www.dobrodelen.si  (pozor v iskalnik ne vpisujte kratice DLVKOS temveč cel naziv ….), si natisnite ustrezen obrazec in ga pošljite na vaš davčni urad. Klikni tu za iskalnik.

Statut društva DLVKOS (pošljemo po mailu)

Pravilnik za vzrejo kraških ovčarjev KZS  (klikni na povezavo)

Etični kodeks DLVKOS (pošljemo po mailu)
DLVKOS, Avtomobilska 19, 2105 Maribor, info@dlvkos.si

Davčna številka: 91352622,

Transakcijski račun pri NKBM: 0451 5000 0582 120

 

Upravni odbor DLVKOS:

Predsednica: Urša Udovič, ursa.udovic@dlvkos.si 

Podpredsednica: Tina Zelenko, tina@thorax.si 

Tajnica: Mateja Mihelčič, mateja.mihelcic@dlvkos.si 

Blagajničarka: Lidija Jernejčič, lidija.jernejcic@siol.net

Člani:

Robert Žgavec, robert.zgavec@dlvkos.si 

Bojan Vesenjak,  

Aleksandra Vadnjal, aleksandra.vadnjal@dlvkos.si 

Mojca Emeršič, mojca.emersic@dlvkos.si 

Anita Tomšič, anita.tomsic@dlvkos.si

 

 

1
ab adblock adblock for all browsers free download adblock for chrome browser adblock for firefox and chrome adblock for mac adblock free download adblock g adblock google adblock google chrome adblock google chrome download
essay writing essay writing pay for essay pay for essay write my essay cheap custom essay writing cheap custom essay writing services best custom writing custom writing my order custom writing service custom paper writing custom writing help custom writing australia custom essay writing service best custom essay writing service best custom paper writing service cheap custom writing custom academic writing custom essay paper writing custom essay writing help custom essay writing online essay writer essay writer australia online essay writer aussie essay writer essay writer online essay writer service english essay writer essay re writer instant essay writer college essay writer academic essay writer writer essay custom essay writer professional essay writer